برگزاری رویداد بزرگ همایش ملی خربزه باحضور پژوهشگران، اساتید دانشگاهی، کشاورزان و مسئولین شهرستان
دومین همایش ملی خربزه در بیست و دوم شهریورماه در محل تالار همایش های جامی با حضور گسترده پژوهشگران، اعضای هیات علمی دانشگاه ها، مسئولین شهرستانی و استانی، کشاورزان و پرسنل جهاد کشاورزی به همت و تلاش شبانه روزی کلیه همکاران مجتمع آموزش عالی کشاورزی و دامپروری تربت جام در محل تالار همایش های جامی برگزار شد.
جناب آقای دکتر مودودی ریاست محترم مجتمع و مدیر همایش پس از عرض خیر مقدم به ائمه جمعه، فرماندار محترم شهرستان، معاونت فرمانداری، اعضای شورای شهر، اساتید بزرگوار و به نام کشور و مسئولین زحمتکش محلی بیان فرمودند باعث افتخاراست که مجتمع آموزش عالی امروز برگزار کننده دومین همایش خربزه در سطح ملی است. ایشان در مورد اینکه چرا همایش ملی خربزه برگزار شد بیان کردند ما در بین مزارع خربزه متولد شدیم و یکی از آیتم هایی که همواره با آن برخورد داریم بحث خربزه است که ریشه تاریخی و فرهنگی در منطقه خراسان دارد. خربزه برند کشاورزی تربت جام است، و چون ما در این محصول برند هستیم برای ما اهمیت ویژه ای پیدا می کند. ایشان اظهار داشتند با تغییرات گسترده اقلیمی در سطح منطقه ای و جهانی و به تبع آن در بخش کشاورزی ما ملزم می شویم که به جنبه های مختلف کشت خربزه، اصلاح و توسعه آن نگاه دیگری داشته باشیم. دکتر مودودی اهداف برگزاری همایش را نزدیک کردن نتایج علمی با راهکار های عملی و بهبود وضعیت فعلی دانسته و اظهار امیدواری کردند این همایش ضمن خاطرات خوب، دستاورد های عملی و کاربردی برای ما و کشاورزان داشته باشد.
درادامه جناب آقای مهندس رستمی فرماندار محترم شهرستان بیان داشتند افتخار داریم که هجدهمین همایش را در سه سال گذشته برگزار میکنیم و تربت جام به شهر ادب و عرفان و شهر همایش ها معروف است. ایشان فرمودند آنچه در شهرستان انجام می شود متکی بر آمایش سرزمین است و قابلیت های سرمایه گذاری در حوزه های انسانی، هنر، موسیقی، کشاورزی و صنعتی همگی در این راستاست که احتیاج به کار میدانی دارد. مهندس رستمی با اشاره به صنایع تبدیلی خربزه افزود 20 تا 30 محصول از خربزه فرآوری می شود و علاوه بر توجه به سایز، رنگ و مزه بایستی به بازاریابی، فروش و سلیقه مصرف کننده در بازارهای جهانی نگاه ویژه ای شود و دانشگاهیان تلاش کنند تحقیقات علمی به این سمت حرکت کنند.
در ادامه آقای مهندس خوشخو مدیر محترم جهاد کشاورزی تربت جام به ایراد سخنرانی پرداخته و بیان داشتند تربت جام توانمندی های زیادی در حوزه کشاورزی دارد. ما رکورددار تولید گندم در خراسان رضوی هستیم. مهندس خوشخو افزود سطح تولید خربزه در کشور 80 هزار هکتار، 35 هزار هکتار در خراسان رضوی و 18 هزار هکتار در تربت جام است که از این لحاظ بیشترین سطح تولید خربزه در کشور به تربت جام اختصاص دارد. این محصول به دلیل ارزش غذایی فوق العاده از لحاظ تغذیه و دارویی و خاصیت های منحصر به فرد در تناوب زراعی، کوتاه بودن دوره رشد، سود آوری و اشتغال زایی که دارد توانسته جایگاه خود را در بین محصولات رقیب پیدا کند و تربت جام به لحاظ داشتن اقلیم گرم و خشک بهترین اقلیم برای کشت خربزه را دارد. مهندس خوشخو بیان داشت رقم خربزه خاتونی به علت ضخامت گوشت و شیرینی، رنگ پذیری، بازارپسندی و زود رسی رقم غالب در کشور است. مهندس خوشخو افزود در رابطه با بیماریها، آفت ها و میزان مصرف سم و آب احتیاج به کارهای تحقیقاتی بیشتری است و ایشان نیازهای تحقیقاتی را در زمینه معرفی بذر هیبرید و اصلاح شده، وضعیت آفات و بیماریها، زمان برداشت و نحوه حمل و نقل، صنایع تکمیلی و فرآوری این محصول و فروش و بازاریابی محصول اشاره کردند.
امام جمعه محترم شهرستان حجت الاسلام و المسلمین دکتر طاهری نیز در دومین همایش ملی خربزه ضمن تقدیر از برگزار کنندگان همایش و استمرار آن در سال های آینده به بیان روایات از دیدگاه پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم در زمینه شیوه مصرف خربزه پرداختند. امام جمعه محترم شهرستان مزایای مصرف خربزه را با روایتی از پیامبر اکرم(ص) که فرمودند انگور و خربزه بهار امت من است بیان کردند و مزایای مصرف خربزه را در طراوت و شفاف سازی پوست، التیام زخم، سرشار از ویتامین ها و افزایش شیر مادر دانستند.
در دومین همایش ملی خربزه پروفسور کاشی و دکتر دلشاد با موضوع بازنگری در روش های تغذیه گیاهان جالیزی(اعضای هیات علمی دانشگاه تهران)، و دکتر نعمتی با موضوع چشم انداز اصلاح خربزه در ایران، و دکتر شکوهی فرد با موضوع جنبه های مولکولی بیماری پژمردگی فوزاریومی خربزه (اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد)، به ارائه سخنرانی پرداخته و همچینین تعدادی از محققین و پژوهشگران با حضور هیات داوران حاضر در همایش مقالات خود را ارائه نمودند. در انتهای مراسم نیز آقای دکتر نستری دبیر علمی همایش قرائت بیانیه پایانی همایش را بیان کرده و از تمامی مسئولانی که در امر برگزاری همایش مشارکت داشتند تقدیر و تشکر گردید. در انتهای مراسم نیز به رسم یادبود لوح تقدیر به سخنرانان و پژوهشگران تقدیم گردید.
برای مشاهده آلبوم تصاویر کلیک کنید.
روابط عمومی

|