همکاری عضو هيات علمی مجتمع با استاد دانشگاه RMIT ملبورن- استراليا در تدوین کتاب تخصصی رشته مهندسی صنایع غذایی

دکتر حسن صباغی عضو هیات علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی مجتمع آموزش عالی تربت جام، در تدوین فصل کتاب به عنوان نویسنده مسئول در کتاب "فناوریهای خشککردن در علم غذا" با ویراستاری دانشیار دانشگاه آر-اِم-آی-تی شهر ملبورن استرالیا دکتر چاندراپالا همکاری داشت. عضو هیات علمی دانشگاه استرالیایی در دعوت نامهای رسمی از سوی انتشارات لندنی، از دکتر صباغی برای همکاری در تدوین این اثر دعوت نمود. دکتر صباغی با چندین سال تجربه در صنعت و بررسی موضوع رساله دکتری تخصصی خود در زمینه اتوماسیون فرآیند خشککردن مادون قرمز و مقالات مرتبط به عنوان همکار این پروژه برگزیده شد. این فصل کتاب با موضوع "خشک کردن مادون قرمز در فناوری مواد غذایی: اصول و بینشهای عملی" توسط عضو هیات علمی مجتمع به عنوان "نویسنده اول و نویسنده مسئول" در همکاری با فونگ نگوین پژوهشگر تحقیق و توسعه شرکت معتبر بین المللی سهامی نافودز و دانشگاه تکنولوژی سایگون کشور ویتنام تدوین گردید و در انتشارت معتبر اینتک لندن-بریتانیا پذیرفته و منتشر شد. در گرداوری این فصل کتاب کاربردی، در کنار تحقیقات به روز در صنایع غذایی، از پژوهشهای ۱۰ ساله دکتر صباغی در رابطه با فناوری مادون قرمز در خشک کردن مواد غذایی استفاده شده است. استفاده از روش نوین و ارزان قیمت تابش مادون قرمز در خشککردن میوهها، سبزیجات و محصولات کشاورزی مختلف با هدف حفظ خصوصیات تغذیهای و کیفی، کاهش هزینههای سرمایهگذاری و افزایش سرعت خشککردن با ایجاد "فناوری های هیبریدی" یکی از زمینههای مهم و نوین در تحقیقات "مهندسی فرآیند مواد غذایی" است. این تکنولوژی به خصوص در سالهای اخیر در دنیا بسیار مورد توجه محققین و شرکتهای تجاری قرار گرفته است. دکتر صباغی در رابطه با فرآوری مواد غذایی با پرتودهی مادون قرمز و به خصوص در طراحی کنترلکنندههای فازی دما بر مبنای هوش مصنوعی برای این فرآیند، پژوهشهایی را در گذشته منتشر کردهاند. این فصل با هدف بررسی ابعاد عملیاتی تحقیقات قبلی ایشان در اجرای صنعتی این تکنولوژی و با تمرکز به مباحث اقتصادی و جنبههای قانونی در سطح بین المللی ارائه شده است. در بخش یادداشت در این فصل کتاب، دکتر صباغی مینویسند: "این فصل کتاب برای پژوهشگران و متخصصانی نگاشته شده است که به دنبال تبدیل دانش نظری به کاربردهای صنعتی مؤثر هستند. این اثر بر اهمیت پیوند میان علم و عمل تأکید دارد و نشان میدهد که دانش تنها زمانی به پتانسیل واقعی خود دست مییابد که بهطور مؤثری اجرا شود. با ارائه بینشهای عملی (Practical Insights) در مورد خشککردن با مادون قرمز، این اثر علمی ابزارهای لازم را در اختیار متخصصان قرار میدهد تا چالشهای دنیای واقعی در فرآوری مواد غذایی را برطرف کنند. این فصل بهعنوان راهنمایی در تبدیل مفاهیم نوآورانه به راهحلهای عملی مطرح است و اطلاعات آن پیشرفت و موفقیت در عملیات صنعتی این فرآیند را تضمین مینماید." |