انتشار مقاله عضو هیئت علمی مجتمع اموزش عالی تربت جام

همکاری دکتر حسن صباغی عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی مجتمع آموزش عالی تربت جام با پژوهشکده ملی فیزیک لیزر، پلاسما و پرتودهی کشور رومانی در پروژه تحقیقاتی با حمایت مالی وزارت علوم و نوآوری کشور رومانی صورت پذیرفت. این پروژه تحقیقاتی به منظور بهبود خصوصیات پلمیر نشاسته با استفاده همزمان از پلاسمای سرد و پرتودهی الکترونی (الکترونبیم) انجام شد. هدف این تحقیق، استفاده از تاثیر سینرژیستی پلاسمای سرد در اصلاح نشاسته با پرتودهی به منظور کاهش هزینهها و افزایش پتانسیل صنعتیشدن این نوع تکنولوژی در اصلاح نشاسته بود. در این پروژه، علاوه بر دکتر صباغی از ایران، پژوهشگران سرشناسی از کشورهای رومانی (پژوهشکده ملی فیزیک لیزر، پلاسما و پرتودهی)، هندوستان (دانشگاه پاندیچری) و بریتانیا (دانشگاه ناتینگهام ترنت) نیز حضور داشتند که سرپرست تیم تحقیقاتی پروفسور نمتانِئو از رومانی بودند. نتیجه این تحقیقات که به مدت ۲ سال به طول انجامید، در ژورنال معتبر بائولوژیکال ماکرومولکول هلند با ایمپکت 13.7 به چاپ رسید. این ژورنال جزء 10 درصد ژورنال برتر پلیمر زیستی دنیا است. دکتر صباغی در پروژهای دیگر پیش از این نیز با پژوهشکده رومانیایی همکاری داشته است که نتیجه آن تحقیقات در ژورنال متریالز سوئیس به چاپ رسیده است. ایشان امیدوار است تا با انجام تکنولوژیهای هیبریدی از این قبیل بتوان تولید نشاستهی اصلاح شده در کشور که عمدتاً با فرآیندهای آنزیمی امکانپذیر شده است، را با تکنولوژیهایی بر مبنای انرژی صلحآمیز هستهای و پرتودهی با ایجاد خواص عملگرای متنوعتر و مفیدتری در صنایع غذایی دنبال کرد. نشاسته اصلاح شده در بخشهای مختلف صنایع غذایی، صنایع شیمیایی و تصفیه فاضلاب میتواند کاربرد داشته باشد. - National Institute for Laser, Plasma and Radiation Physics (Romania) - Pondicherry University (India) - Nottingham Trent University (United Kingdom) - International Journal of Biological Macromolecules - Professor Nemtanu - Materials
روابط عمومی
|